Wie zijn we?

Wie zijn we?


Wij zijn een team van jonge ondernemers met een pedagogische achtergrond die de talenten helpen ontdekken én versterken van de Genkse kinderen en jongeren.


We hebben onze VZW opgericht in 2020 en zijn vervolgens een samenwerking aangegaan met de stad Genk en verschillende onderwijsactoren. Vanaf maart 2023 zijn we verhuisd naar onze nieuwe locatie op de Bijlkestraat 26, in de wijk Sledderlo.


Sedert 2022 zijn we een STEM-academie, erkend door de Vlaamse overheid en Vlaio. Daar zijn we super trots op!

Wat onderscheidt ons van andere organisaties?

 

Optimum Limburg focust zich niet enkel op het doel waar we samen met de ouders naartoe werken, maar ook op de beginsituatie van het kind. Met andere woorden: waar komt het kind vandaan?


- De leeromgeving thuis: we proberen een brug te slaan tussen de ouders en de school door middel van onze workshops. Het doel hiervan is om van elke ouder ook een leerkracht te maken, zodat het kind niet enkel op school, maar ook thuis onderwezen wordt.


- De achtergrond van het kind: onze organisatie is actief in Genk. Genkse leerlingen hebben een extra uitdaging die een belangrijke rol speelt in de taalontwikkeling, namelijk meertaligheid. Het is belangrijk dat we hier op inspelen zodat hun meertaligheid een MEERwaarde wordt.