Basisschool Optimum Genk

Welkom bij basisschool Optimum Genk, waar de lerende centraal staat, iedere thuis een school is en iedere ouder een leraar.


Stel jezelf een plek voor waar je je thuis voelt, waar men je de kans geeft om jezelf te zijn. Wanneer je jezelf mag zijn, kan je je talenten ontdekken, deze versterken en verder ontplooien. 


Maximale ontplooiing kan als jij en anderen in jou geloven en je de middelen geven die jij nodig hebt. Dit is het hoofddoel van ons schoolproject.


Het schoolproject basisschool Optimum Genk is een initiatief van vzw Optimum Limburg, die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt om het Vlaams onderwijs te versterken met een unieke aanpak in Genk. Hiervoor levert vzw Optimum Limburg de nodige inspanningen om deze schoolse uitdagingen, gezamenlijk met alle onderwijsactoren, aan te pakken. 


‘Je hebt een heel dorp nodig om een kind op te voeden’ , Afrikaans spreekwoord

Vacatures bij VBS Optimum Genk

Ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van ons team? Stuur uw CV en motivatiebrief naar info@optimumgenk.be

Aanmelding van je kind bij VBS Optimum Genk

Ben je geïnteresseerd om je kind(eren) in te schrijven op onze school voor het jaar 2024-2025? Dit kan enkel nog schriftelijk vanaf 23 mei 2024, mits er nog plaatsen vrij zijn! Je kan via het volgend aanmeldingsformulier je interesse doorgeven: 

Onze missie en visie

De beoogde karaktereigenschappen van onze leerlingen

De leerlingen van basisschool Optimum Genk worden uitgedaagd om na te denken over wat het betekent om een individu te zijn in België en hoe zij met hun achtergrond een positieve bijdrage kunnen leveren aan de Vlaamse samenleving. Zelfbewustwording door verdieping van de identiteit, interesses en talenten, met als doel volwaardige deelname aan de Vlaamse samenleving.

Praktische info over basisschool Optimum Genk


 1. Basisschool: kleuter- en lager onderwijs (van 2,5 jaar tot 12 jaar)

 2. Leefgroepen/klassen:
  • 1ste leefgroep: 1ste kleuterklas (+ instapklasje)
  • 2de leefgroep: 2de + 3de kleuters samen
  • 3de leefgroep: 1ste + 2de leerjaar samen
  • 4de leefgroep: 3de + 4de leerjaar samen
  • 5de leefgroep: 5de + 6de leerjaar samen
  • max. 24 leerlingen per leefgroep samen

 3. Adres: Bijlkestraat 26 te 3600 Genk (Sledderlo)

Ons schoolteam


Schoolwerkplan en schoolreglement

Het is een voorwaarde om je akkoord te verklaren met ons schoolwerkplan en schoolreglement om je kind te kunnen inschrijven. Zie volgende documenten om kennis te hebben van ons pedagogisch project. Bedankt!

Inschrijvingsformulieren en zorgfiche

De volgende documenten zijn nodig om je kind in te schrijven. Gelieve deze documenten af te drukken, in te vullen en ons te bezorgen. We hebben deze formulieren ook op onze school voor jullie klaarliggen. Bedankt.