Basisschool Optimum Genk

Welkom bij basisschool Optimum Genk, waar de lerende centraal staat, iedere thuis een school is en iedere ouder een leraar.


Stel jezelf een plek voor waar je je thuis voelt, waar men je de kans geeft om jezelf te zijn. Wanneer je jezelf mag zijn, kan je je talenten ontdekken, deze versterken en verder ontplooien. 


Maximale ontplooiing kan als jij en anderen in jou geloven en je de middelen geven die jij nodig hebt. Dit is het hoofddoel van ons schoolproject.


Het schoolproject basisschool Optimum Genk is een initiatief van vzw Optimum Limburg, die haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt om het Vlaams onderwijs te versterken met een unieke aanpak in Genk. Hiervoor levert vzw Optimum Limburg de nodige inspanningen om deze schoolse uitdagingen, gezamenlijk met alle onderwijsactoren, aan te pakken. 


‘Je hebt een heel dorp nodig om een kind op te voeden’ , Afrikaans spreekwoord

Onze missie en visie

De beoogde karaktereigenschappen van onze leerlingen

De leerlingen van basisschool Optimum Genk worden uitgedaagd om na te denken over wat het betekent om een individu te zijn in België en hoe zij met hun achtergrond een positieve bijdrage kunnen leveren aan de Vlaamse samenleving. Zelfbewustwording door verdieping van de identiteit, interesses en talenten, met als doel volwaardige deelname aan de Vlaamse samenleving.

Praktische info over basisschool Optimum Genk


 1. Basisschool: kleuter- en lager onderwijs (van 2,5 jaar tot 12 jaar)

 2. Leefgroepen/klassen:
  • 1ste leefgroep: 1ste kleuterklas (+ instapklasje)
  • 2de leefgroep: 2de + 3de kleuters samen
  • 3de leefgroep: 1ste + 2de leerjaar samen
  • 4de leefgroep: 3de + 4de leerjaar samen
  • 5de leefgroep: 5de + 6de leerjaar samen
  • max. 24 leerlingen per leefgroep samen

 3. Adres: Bijlkestraat 26 te 3600 Genk (Sledderlo)

 4. Opstart: 1 september 2023

 5. Infodagen: zondag 30 april, maandag 29 mei 2023 en zomervakantie 

 6. Registreren van je kind: via onderstaand formulier
  (Let op! Inschrijving is onder voorbehoud van goedkeuring van ons schoolproject door de inspectie. Dit is geen inschrijving!)

Interesseformulier basisschool Optimum Genk

Ben je geïnteresseerd om meer te weten over ons schoolproject of wens je je kind te registreren? Gelieve dan het onderstaand formulier in te vullen. Let op! Voor de effectieve inschrijving van je kind, moet je zeker langskomen op onze school om de papieren inschrijvingsformulieren in te vullen. Dit kan vrijblijvend gebeuren op de woensdagen en zaterdagen tussen 10.00u en 16.00u (Bijlkestraat 26 - Genk)

Schoolwerkplan en schoolreglement

Het is een voorwaarde om je akkoord te verklaren met ons schoolwerkplan en schoolreglement om je kind te kunnen inschrijven. Zie volgende documenten om kennis te hebben van ons pedagogisch project. Bedankt!

Inschrijvingsformulieren en zorgfiche

De volgende documenten zijn nodig om je kind in te schrijven. Gelieve deze documenten af te drukken, in te vullen en ons te bezorgen. We hebben deze formulieren ook op onze school voor jullie klaarliggen. Bedankt.